Ki vagyok?

Egy falusi. Traktorom nincs, biciklim, diplomám, talicskám, gumicsizmám van.

Linkblog

Utolsó kommentek

  • ben: Ennyi dilettáns faszt. Arra gondoltatok, hogy az államigazgatás bonyolultabb gépezet annál, semmin... (2007.12.03. 12:56) Digitális tábla. Haggyámá!
  • kukacka: Igazatok van, meg nem is. Az EU sose adna pénzt diszperzitre, tehát, ha EU-s pénzeket akarunk megs... (2007.03.06. 12:15) Digitális tábla. Haggyámá!
  • kukacka: Ja, örüljetek csak neki. Fizeti az adót, amiből nektek is jut és a kínaiak még akkor is és ott is ... (2007.03.06. 11:57) Kínai a faluban
  • kukacka: Ismerős. A lepukkadt mosógépemet levitettem a szállítókkal, amikor az újat hozták. Dobják csak oda... (2007.03.06. 11:38) Alamíniom
  • Proxy: Bye :) (2007.02.25. 19:27) Abbahagyom
  • Utolsó 20

Régebbi írásaim

2007.02.14. 07:32 Plebejus

Digitális tábla. Haggyámá!

Most, hogy már a szomszéd Lacika is államilag támogatott digitális kamerával játszik a homokozóban, ideje volt csendben kinyúvasztani a Kókát (is) dúsgazdaggá tevő Sulinetet. Vége a pocsékolásnak! Gondoltam én - kis naiv.

Itt az új tuti. Minden iskolába digitális táblát tessék! Gyengébbek kedvéért: Ez egy projektorból, PC-ből, érintőfelületekből összehozott kombó, segítségével bele lehet szőni a multimédiát a magyarórába.

Hol a mutyi? Az iskolát felkeresi a mézesmázos ügynök, megkérdezi, akarnak-e ingyé egymilliós digitális táblát. Hát hogyne! Már adja is át a pályázati anyagot, csak bele kell írni a nevet, címet, s jön a zsozsó, jön a cucc, megy a zsozsó. Sógoromék már át is vették az övékét. Jól mutat a málló falon. Diszperzitre sajnos nem fussa.

Fletó 30.000 db tábla kihelyezését emítette "zászlóshajó" szövegében. Az kb 30 milliárd forint. Csak összehasonlításképpen: A vizitdíj bevezetéséből 20 milliárdot várnak egy év alatt.

6 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://plebejus.blog.hu/api/trackback/id/tr1336418

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: mouse click the up coming website 2019.03.25. 15:40:41

24 év után ítéletet hirdetnek Radovan Karadžić perében - Történetek a Balkánról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eMM 2007.02.14. 13:47:05

Ez is biztos a vizitdíj automata gyártó cég biznisze.

DSityu 2007.02.14. 13:50:07

Na ja, olvastam a cikket én is, gondolom valakinek jó biznisz lesz ha megcsinálják.
Egyébként volt szerencsém kipróbálni már a techmnika eme újszerű csodáját, csak az a baj, hogy nem jöttem rá, mi a gyakorlati haszna egy általános, vagy középiskolában ennek drága, szar, kényes és sérülékeny berendezésnek.
pl. amikor írsz rá, a projektor fényét ugye eltakarod a testeddel.... bár lehet van olyan, akinek nagy élmény a paint alkalmazás használata ezzel az izével.

Sinja · http://www.thie.blog.hu 2007.02.14. 13:52:55

Kíváncsi leszek ki fogja megnyerni ezt a fantasztikus filmbe is beillő tenderkiírást...már ha lesz...majd. 20 év múlva

Plebejus · www.plebejus.blog.hu 2007.02.15. 07:29:06

Már fut a projekt, de nem kérdeztem, ki a beszállító.

Ami engem megdöbbent, az a végösszeg: 30 milliárd forint. Harmincezer millió. Na jó, ennek egy része (fele?) EU pénz, de ez nem azt jelenti hogy lehet szórni a szélbe.
Meg kellene kérdezni az iskolákat, hol szorít a cipő, és arra költeni.

Falun így csinálnánk.

kukacka 2007.03.06. 12:15:14

Igazatok van, meg nem is. Az EU sose adna pénzt diszperzitre, tehát, ha EU-s pénzeket akarunk megszerezni, olyan projekt kell, amit támogatnak. Az EU általában fejlesztésekre, modernizációra ad pénzt, működtetésre, fenntartásra meg nem. Ez van.
A digi tábla meg lehet, hogy magyarórán nem túl demonstratív, de én biológiát és földrajzot tanítottam és a fél életemet odaadtam volna érte, de nekünk még nem volt. A dolog lényege gondolom az, hogy NEM KELL A TÁBLÁRA ÍRNI. Azé van a PC.

Az, hogy valami kormányközeli haver cége kapja a beszállítói szerződést, az már szinte természetes. Ez (nagyon, nagyon sajnos), de így működik. Mindenhol!
És nyugodtan elhiheted, hogy a politikai pártok kőkemény csatározásainak hátterében ez a klientúra, ill. ezek érdekei állnak. Aki hatalomra jut, annak a kliensköre gazdagszik. A fityesz ezt is csinálta, csak ők még egy kicsit amatőr módon. Ezek a közbeszerzési pályázatok úgymond a választási kampányban eltapsolt milliárdok kompenzációi, amit akkor a "támogatók" juttattak a pártkasszákba. Sajnos ez is így működik. Minden "demokratikus" országban. Undrító, de lehet azért úgy is csinálni, hogy a derék adófizetők ne kapjanak tőle hányingert.

ben 2007.12.03. 12:56:56

Ennyi dilettáns faszt. Arra gondoltatok, hogy az államigazgatás bonyolultabb gépezet annál, semminthogy pistike az indexet olvasva átlássa??? Arra gondolt bámelyik okos, hogy EU követelményrendszerek vannak?? És hogy a táblák beszerzését Brüsszel finanszírozza??? Pedig ezek i le vannak írva mindenhol. Az egész kibaszott ÚMFT 8000 Mrd Ft, amit az EU ad. De nem jókedvében. És nem lehet arra elkölteni amit a sok pistike kitalál. Nem komoly EU rendeletekkel szabályozva van mire lehet elkölteni. És minden ötletet meg kell védeni a megfelelő bizottságok előtt... Istenem. A demokrácia nagyon jó dolog, de fel kell nőni hozzá. A szabad véleménynyilvánítás nem a mindent jobbantudás melegágya kéne legyen a sok 8 általánost végzett professzor országában. Kicsit magába kéne szállnia az istenadta népnek. És ahelyett, hogy az utcán őrjöng mindenféle demokráciaellenes dolgokat mantrázva ("monnyonle"), felelősen döntene 4 évente. Nem az ingyen sör és virsli hatására...
süti beállítások módosítása